CARA MENGAMBIL BIJI APRIKOT
CARA MENGAMBIL BIJI APRIKOT
Merawat dan mencegah cancer
1.Mulakan dengan memakan sepotong buah
betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot di
blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula
pengambilan seawal jam 4 Pagi. Merupakan waktu yang paling lemah bagi
sistem pertahanan sel kanser.
2. Mulakan dengan memakan sepotong
buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot
di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula
pengambilan seterusnya jam 8.00 pagi.
3. Mulakan dengan memakan sepotong
buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot
di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula
pengambilan seterusnya jam 12.00 Tengahari.
4. Mulakan dengan memakan sepotong
buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot
di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula
pengambilan seterusnya jam 4.00 petang.
5. Mulakan dengan memakan sepotong
buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot
di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula
pengambilan seterusnya jam 8.00 malam.
6. Mulakan dengan memakan sepotong
buah betik atau Nenas, selepas 15_ 30 minit , minum (15 _20 Biji Apricot
di blender dengan ½ biji Appel + 2 gelas air mineral ) tanpa gula. Mula
pengambilan seterusnya jam 12.00 malam.
Untuk mereka yang telah disahkan
mempunyai tumor atau kanser atau telah menjalani kimoterapi,tambahkan
jumlah biji aprikot yang anda makan dalam gandaan 20,sehingga 300 biji.
Antara
simpton2 overdos ialah anda akan berasa sedikit pening atau khayal.Jadi
kurangkan jumlah pengambilannya sehingga ianya bersesuaian dengan
kondisi tubuh anda.
Diet
permakanan harian anda perlu diubah.Banyakkan makan sayuran hijau
seperti brokoli,bayam,semua jenis ulam berdaun hijau,salad,timun dan
sayuran berkekacang.Untuk minuman,yang terbaik adalah karot oren yag
dibuat jus ( jagan tapis hampas )untuk dapatkan sedikit manisan
campurkan sedikit madu asli.Jus anggur jingga atau apel hijau yang
diblender dengan biji sekali ( jangan tapis hampas ).Teh herba adalah
baik sebagai alternatif minuman anda.
Adalah
penting untuk mengelakan makanan2 yang berunsur kulat atau makanan2 yang
mengandungi kadar glukosa yang tinggi.Glukosa merupakan makanan utama
sel kanser.
Elakkan
semua jenis daging kerana anda tidak mahu kekuatan trypsin anda
dibebankan dengan kerja2 tambahan mencernakan daging yang anda makan
dalam keadaan sel kanser anda sedang merebak.
Elakkan
memakan semua jenis produk tenusu dan coklat kerana ia berunsur
kulat.Ikan masin,telor,telor asin dan semua jenis makanan yang dijeruk
adalah musibah kepada kanser anda.
Proses
penyembuhan memerlukan kesabaran untuk terus mengambil biji aprikot.Ia
bolih memakan masa sehingga 1 tahun atau lebih bergantung kepada tahap
kanser anda.Adakalanya proses pemulihan akan menyebabkan anda berasa
sedikit ksakitan pada bahagian organ yang dijangkiti sebelum ia
berangsur ansur hilang.
Jika anda belum disahkan pengidap
kanser makan biji aprikot dalam 7 biji sehari sebagai suppliment.Ia akan
membantu / menguatkan imunisasi untuk penghapusan unsur kanser dalam
badan.Sebaik baiknya aprikot dimakan sebelum anda mula makan apa2
makanan.Untuk impak maksima biarkan 1 jam sebelum anda mula makan apa2
makanan.
Air mineral yang diminum,sebolih
bolihnya tanpa klorin.Klorin bisa memusnahkan nutrin yg anda makan
termasuk b17 dan dikhuatiri hanya sedikit nutrin yang dapat diserap olih
badan kerana sebahagiannya telah termusnah.
Buasir biasa atau Buasir berdarah dirawat dengan menggunakan B17 ( Biji Apricot )
7-14 Biji diblender dengan buah betik sahaja di amalkan
Protokol 1.Minggu pertama 2 kali sehari (8am & 8pm )
Protokol 2.Minggu kedua 3 kali sehari (8am, 2pm & 8pm )
Protokol 3.Minggu ketiga 4 kali sehari ( 8am,12am, 2pm & 8pm )
Protokol 4.Minggu keempat 5 kali sehari(4.08 am,8.08am,12.08pm,4.08pm,8.08pm)
Protokol 5.Minggu kelima 6 kali sehari (4am,8am,12pm,4pm,8pm dan 12am)
Minggu ke enam mula dari protokol 1 hingga protokol 5, begitulah seterusnya.
Darah tinggi
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.
Kencing Manis
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.
jantung dan Kardiovaskular
8-10 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.
Mengurangkan bintik-bintik hitam
& jerawat , sel-sel mati serta menghilangkan kulit kasar . hasilnya
kulit terlihat lebih berseri-seri dan pemukaan kulit wajah lebih halus
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah
terutama lobak merah ( carot ). Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.
Radang paru-paru
7- 10 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah. Amalkan 2 kali hingga 3 kali sehari.
Asma/alahan / resdung
5-7 Biji di makan
begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah ( apple, angor,
carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali sehari.
Autoimmune / SLE
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah (
apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali
sehari.
Menghilangkan Keputihan
3-5 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah apple. Amalkan 3 kali sehari.
P/s : Pantang makan kobis, tembikai, timun, nangka, lobak putih ( sebarang sayur yang berwarna putih )
PANTANG INI HANYA UNTUK ORANG KEPUTIHAN SAHAJA.
Senggugut
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah (
apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali
sehari.Melancar perjalanan darah haid5-7 Biji di makan begitu saja atau
diblender dengan sebarang jenis buah ( apple, angor, carot, tembikai dll
). Amalkan 3 kali hingga 4 kali sehari.
Menghilangkan bau hamis faraj
5-7 Biji di makan begitu saja atau diblender dengan sebarang jenis buah (
apple, angor, carot, tembikai dll ). Amalkan 3 kali hingga 4 kali
sehari.
UPDATED 30/11/2011

Ramai yang bertanya kepada saya apakah
yang dikatakan biji aprikot yang berkualiti dan bagaimana untuk
mengenalinya.Dari segi harga,biji aprikot yang pahit dijual dengan harga
RM80.00 hingga RM150.00 satu kilo.Hanya biji aprikot yang pahit
dikatakan mengandungi apa yang dikenali sebagai “amygdaline” atau “leaterile”
yang berfungsi memusnahkan sel2 kanser.Kebanyakan biji aprikot dibawa
masuk dari Turki,Syria dan Iran.Terdapat juga jenis biji aprikot yang
tidak pahit dan dijual pada harga RM40 ke RM60 sekilo.Biji aprikot yang
tidak pahit ini telah diakui tiada nilai2 disegi perubatan kecuali
nutrisi2 sokongan untuk nutrisi untuk sel.
Apakah semua biji aprikot sama disegi kualiti.TIDAK
Biji aprikot sepertimana biji2 buah2an
lain yang berminyak berkecenderungan ditumbuhi kulat jika tidak segera
dikeringkan.Sejenis kulat yang kerap tumbuh pada biji aprikot dikenali
sebagai AFLATOXIN.Ia sejenis fungus dari kumpulan MYCOTOXIN toksid pencetus kanser kepada manusia khususnya kanser hati.
Untuk menghindari ujudnya fungus jenis
ini biji aprikot yang telah dikeluarkan dari cengkerangnya perlu
dikeringkan serta merta dibawah kelembaban 7 peratus dalam masa 48
jam.Selepas itu ia perlu disimpan dalam tempat yang dingin dengan kadar
kelembaban yang selamat.
Olih kerana biji aprikot mudah
terdedah kepada jangkitan kulat,faktor kebersihan semasa memprosesnya
adalah penting.Jika anda pernah menonton dokumenteri bagaimana peladang2
di New Zealand memproses dan membungkus buah2an mereka,itulah cara
sepatutnya biji aprikot diproses dan dibungkus.
Untuk mengekalkan kandungan amigdalin
didalamnya biji aprikot tidak bolih dipanaskan atau dijemur dibawah
sinaran matahari.Namun sesuatu yang menjadi kemuskilannya ialah pengedar
sering menyarankan kepada pembeli untuk membasuh biji aprikot dengan
air garam,mengeringkannya sebelum dimakan.Kaedah pengeringan tanpa
menggunakan sinaran matahari ( jemur dalam tempat yang redup ) akan
menambahkan risiko biji aprikot ditumbuhi kulat.Kebiasaanya biji aprikot
akan nampak kering pada permukaannya tetapi yang sebenarnya ia masih
lembab dibahagian bawah kulitnya.Apabila anda terus simpannya dalam
balang dalam beberapa minggu ia akan ditumbuhi kulat.
Biji aprikot yang kurang kandungan
Amigdalinnya bolih dikenali melalui warnanya yang coklat gelap.Biji
aprikot yang tinggi kandungan amigdalinnya bewarna coklat
cair.Adakalanya pengeluar gemar membasuh biji aprikot dengan kaedah apa
yang dipanggil “stone wash” untuk merubah warna biji aprikot.Olih itu
beli biji aprikot dari sumber2 yang diyakini.
Adalah amat penting anda membeli biji
aprikot yang diproses secara hygenic dan ujian makmal dilakukan untuk
memastikan kualitinya.Atas faktor2 tersebut website ini hanya menjual
biji aprikot dari California ( USA ) kerana pengedarnya telah
menyakinkan penulis biji aprikot mereka diproses dengan menggunakan
teknologi terkini dan kualitinya dipantau olih pihak berkuasa.
Biji aprikot yang anda beli dari
website ini tidak perlu dibasuh.Hanya simpan dalam tempat yang dingin
jika anda berhasrat untuk menggunakannya dalam tempoh yang melebihi 3
bulan.Ia perlu disimpan dalam bekas kedap udara untuk menggelakkannya
terdedah pada kelembaban.
updated 5 April 2012
Ramai pesakit kanser berfikir bahawa
mengunyah beberapa biji aprikot sehari adalah memadai untuk membunuh
sel2 kanser.Ramai diantara mereka berfikir adalah memadai menelan
beberapa biji kapsul aprikot untuk menghalang perebakkan sel2 kanser.
Tahukah anda 1 biji pil navodalin
500mg adalah menyamai 175 biji aprikot pahit.Jika anda tidak mengambil
suntikkan leaterile sebagai dos utama,anda perlu menelan 6 biji pil
navodalin sehari untuk mendapatkan jumlah yang mencukupi untuk
menghadapi sel2 kanser.
Ini bermakna anda perlu mengunyah 175 x
6 = 1050 biji aprikot sehari.Apabila anda menelan kapsul aprikot anda
perlu makan sekurang2nya 30 hingga 50 biji sehari untuk mendapatkan dos
yang menyamai 6 biji pil navodalin 500mg.Inilah juga sebabnya mengapa
pil navodalin 500mg dijual dengan harga RM600 hingga RM1000 untuk 100
biji tablet.
Berdasarkan faktor diatas,jika anda
tidak sanggup mengunyah 1000 biji aprikot sehari dan kemampuan kewangan
anda amat terhad untuk membeli pil navodalin 500mg,saya menyarankan anda
melakukan seperti berikut
Kisar 1 peket biji aprikot pahit
organik California.Anda tidak perlu basuh biji aprikot,memadai hanya
tampi untuk membuang sisa2 habuk biji aprikot.
Gunakan kitaran yang paling perlahan
untuk menggelakkan biji aprikot menjadi terlalu panas.Kepanasan melampau
akan menyebabkan unsur leaterile akan terhurai.Inilah juga sebabnya
mengapa biji aprikot tidak bolih dijemur dibawah sinaran matahari.
Isikan biji aprikot yang telah dikisar tadi dalam balang kaca kedap udara dan simpan dalam bahagian dingin peti ais.
Untuk tujuan pencegahan atau anda ada masaalah yang berkaitan penyakit2 selain kanser, gunakan 1/2 sudu teh sehari.
Untuk mereka yang telah disahkan
mempunyai kanser,anda perlu ambil sekurang2nya 5 sudu teh sehari dan
digandakan menjadi 1 sudu teh setiap 1 jam sehingga anda masuk
tidor.Adakalanya anda memerluka sehingga 8 ke 10 sudu teh sehari
bergantung betapa serius kondisi kanser anda.
NAMUN ADALAH PENTING ANDA MEMULAKAN
DENGAN DOS YANG RENDAH DAHULU DAN DIPERTINGKATKAN JUMLAHNYA PERLAHAN
LAHAN.INI ADALAH CARA YANG AGAK SELAMAT UNTUK MENGGELAKAN SIMPTOM2
OVERDOS TERJADI.
Simptom2 overdos B17 adalah loya,pening kepala dan muntah.
Adalah PENTING
anda amalkan kerap minum air tanpa klorin untuk bantu proses detoks dan
menstabilkan tekanan darah.Ambil perhatian,semua produk2 berkaitan B17
berupaya menjatuhkan tekanan darah.Olih itu sentiasa ambil produk2 B17
selepas makan atau makan sesuatu sebelum mengambil biji aprikot.Sebiji
pisang atau sepotong papaya adalah memadai.
Jika anda baru menggunakan biji
aprikot simptom2 dibawah akan kelihatan selepas satu minggu
menggunakannya.Ia adalah bersifat sementara dan tempoh berlakunya
adalah bergantung kepada masaalah kesihatan yang sedang anda alami.
Demam
Berpeluh
Tumbuh bisul pada angota badan
Jerawat yang banyak pada bahagian muka jika anda ada masaalah resdung
Kerap buang air besar dan air kencing berbau busuk
Kebanyakkan pakar berpendapat biji aprikot tidak sesuai diambil olih
Wanita yang sedang hamil
Ibu yang menyusukan anak
Kanak2 dibawah umur 7
tahun.Walaubagaimanapun dibarat ibu2 sering menaburkan sedikit serbuk
biji aprikot kedalam makanan anak2 mereka untuk menyediakan unsur2 B17
didalam badan.
No comments:
Post a Comment